Menu
0
Snelle en discrete verzending
100% Discrete betaling verpakking & verzending!
Afhaal locatie post NL beschikbaar
De beste poppers voor de laagste prijs
18Mar2024
Een alternatief voor glijmiddel:

Een alternatief voor glijmiddel:

Is het wel zo verstandig? 

Als het gaat om je intieme momenten, is het belangrijk om comfort en plezier voorop te stellen. Glijmiddel kan een waardevolle toevoeging zijn om je seksuele sensaties te verbeteren en eventuele ongemakken te verminderen. Voor degenen die de voorkeur geven aan natuurlijke producten of gevoelig zijn voor chemische ingrediënten, kan een alternatief glijmiddel een aantrekkelijke optie zijn. In dit artikel bespreken we daarom een aantal glijmiddelen die je prima als alternatief kunt gebruiken en welk glijmiddel echt niet als alternatief gebruikt mag worden.

Wat kun je als een glijmiddel gebruiken?

Normalerwijze worden glijmiddelen op basis van siliconen of glijmiddelen op waterbasis verkocht. Sommige mensen prefereren echter een glijmiddel met natuurlijke ingrediënten, omdat ze die bijvoorbeeld altijd in huis hebben of ze niet durven glijmiddel in de winkel te halen. Ook een allergie of afkeer tegen ingrediënten in de normale glijmiddelen kunnen een oorzaak zijn om te gaan voor een alternatief glijmiddel. Wanneer je echter een natuurlijk glijmiddel wilt uitproberen, dan zijn er meerdere opties die veilig zijn te gebruiken, zoals je eigen speeksel. Let hierbij op een aantal factoren:

  • Is het middel veilig voor de gevoelige huid?
  • Is het middel geschikt voor condooms en seksspeeltjes?
  • Kan het middel geen vaginale infecties veroorzaken?
  • Glijdt het goed?
  • Droogt het niet te snel op?

Kan olijfolie als alternatief voor glijmiddel gebruikt worden?

Olijfolie is een middel dat iedereen wel in zijn keukenkastje heeft staan. Je had waarschijnlijk niet verwacht dat deze olie ook nog eens prima dienstdoet als glijmiddel. Het is lekker dik en droogt daarom niet snel uit. Je kunt het prima gebruiken als glijmiddel, maar ook als massageolie. Let wel op dat olijfolie het latex in latex condooms kan aantasten en bovendien maakt olijfolie vlekken in je beddengoed.

En kokosolie?

Kokosnootolie is een dikke soort olie, die je kunt gebruiken als een alternatief glijmiddel. Let wel op dat sommige mensen allergisch zijn voor kokosnoten, dus het zou zomaar kunnen dat je ook allergisch bent voor de olie. Kun je er wel tegen, dan is kokosolie een fijne en warme olie, die heerlijk ruikt daarbij. Let ook op dat je deze olie niet gebruikt met latex condooms, want deze olie tast het latex aan.

En zonnebloemolie?

Ook de zonnebloemolie is een prima alternatief voor de standaard glijmiddelen. De olie van zonnebloemen is namelijk dik, veilig en droogt niet op. Zonnebloemolie is wel niet veilig in combinatie met latex condooms en het maakt vlekken op je beddengoed.

Aloë vera-gel als natuurlijk glijmiddel

Aloë vera is een natuurlijke stof uit een plant, dat uit voornamelijk water bestaat en aangepast is aan de pH-waarde in de vagina. Voordeel is bovendien dat in sprayvorm aloë vera met seksspeeltjes en latexcondooms samengaat. In crème vorm maakt het de huid zacht en soepel en beschermt het tegen irritaties van de huid. Pas wel op dat je niet te veel gebruikt, want het is een vrij stroperig en plakkerig middel.

Niet voor anaal gebruik

Hoewel aloë vera voor de vagina een goed alternatief is voor glijmiddel, is het als anaal glijmiddel geen optie. Aloë vera heeft een te lage pH-waarde voor de anus, waar deze waarde rond de 7 á 8 ligt. Daarnaast is Aloë vera wel goed voor de huid, maar is het te dun voor anale seks, waardoor je alsnog wrijving voelt.

Shampoo als alternatief glijmiddel

Shampoo is geen goed alternatief glijmiddel, want het is niet ontworpen voor intiem gebruik. Bovendien kunnen de ingrediënten irritaties veroorzaken aan de gevoelige huid down under en bij de vrouwen zelfs de pH-balans van de vagina verstoren, wat leidt tot infecties.

Is bodylotion een goed alternatief glijmiddel?

In lotions zitten veel irriterende stoffen, zoals geurstoffen en parfums. Deze stoffen kunnen zwellingen, jeuk en andere irritaties veroorzaken. Bovendien veroorzaken de vetten en oliën voor aantasting van je condoom of seksspeeltje.

Vaseline: altijd aanwezig maar goed als glijmiddel?

Vaseline vormt altijd een discussiepunt, want voor de penis is het een goed alternatief glijmiddel. Hierdoor wordt vaseline vaak bij masturbatie ingezet. Vaseline bevat echter ingrediënten, waardoor het glijmiddel niet geschikt is voor de vagina en vulva. Hier kan vaseline zelfs infecties veroorzaken.

Wat zijn andere slechte alternatieven voor glijmiddel?

Onderstaande middelen komen vaak voor als een alternatief voor glijmiddel, maar zijn dit absoluut niet:

  • Babyolie
  • Zeep
  • Water
  • Vloeibare zeep
  • Zonnebrandcrème

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.