Menu
0
Snelle en discrete verzending
100% Discrete betaling verpakking & verzending!
Afhaal locatie post NL beschikbaar
De beste poppers voor de laagste prijs
29Feb2024
Hoe gebruik je glijmiddel?

Hoe gebruik je glijmiddel?

Glijmiddel kan een waardevolle toevoeging zijn aan intieme momenten, maar het correct gebruiken ervan is essentieel voor een plezierige ervaring. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat vrouwen meer plezier hebben van de seks, wanneer er een glijmiddel wordt gebruikt. Daarom zal dit artikel aandacht besteden aan de vraag: hoe gebruik je glijmiddel en wanneer?

Wanneer gebruik je glijmiddel?

Glijmiddel heeft als functie de penetratie tijdens seks soepeler en comfortabeler te maken. Bij seks die via de vagina verloopt, is normalerwijze geen glijmiddel nodig. De vagina produceert als het ware een natuurlijk glijmiddel, wanneer de vrouw seksueel opgewonden is. Bij sommige medicijnen of andere oorzaken kan er echter vaginale droogheid ontstaan. In dit geval moet het lichaam geholpen worden met een glijmiddel, opdat de seks zonder pijn kan plaatsvinden. Ook wanneer je wel eens vrijt in bad of douche kan het zijn dat het natuurlijke glijmiddel van de vrouw door het water weggespoeld wordt. Een glijmiddel op siliconenbasis biedt hier uitkomst.

Bij anale seks is glijmiddel wel een pre. De anus maakt namelijk geen natuurlijk glijmiddel aan. Wanneer je seksspeeltjes gebruikt, kan een beetje glijmiddel ook helpen voor een soepele penetratie. Ook bij masturberen en droogneuken helpt glijmiddel over het algemeen om de ervaring leuker te maken. Er zijn ook speciale glijmiddelen op de markt, die het vrijen sensationeler maken.

Hoe gebruik je glijmiddel?

Het gebruik van glijmiddel is eenvoudig. Laat een beetje op je vingers vallen, zodat je het materiaal reeds opwarmt met jouw lichaamstemperatuur. Breng vervolgens het middel aan op de binnenkant van je schaamlippen. Wrijf ook wat glijmiddel op en rondom de clitoris. Breng ook een beetje glijmiddel aan op de penis van je partner. Je hoeft niks in je vagina aan te brengen, want door de penetratie en bewegingen verspreidt het aangebrachte glijmiddel zich in je vagina.

Hoeveel moet je gebruiken?

Je kunt eigenlijk nooit te veel glijmiddel aanbrengen, maar let er wel op dat je niet te weinig gebruikt. Voelt penetratie nog steeds stroef, dan moet je zeker wat glijmiddel extra pakken. Hoeveel glijmiddel je moet gebruiken, is kortom afhankelijk van jezelf maar ook van het type glijmiddel dat je gebruikt. Glijmiddel op siliconen basis is wat steviger en vettiger, waardoor een paar druppels genoeg zijn. Glijmiddel op waterbasis is dunner en daardoor moet je hier iets meer van gebruiken om dezelfde resultaten te bereiken. Denk hierbij aan een theelepeltje glijmiddel.

Wanneer breng je het glijmiddel aan?

Er is niet één vast moment waarop je glijmiddel moet aanbrengen. Je kunt ervoor kiezen om tijdens het voorspel het glijmiddel aan te brengen. Glijmiddelen op basis van siliconen lenen zich ook prima voor een massage, waarbij je langzaam maar zeker afdaalt naar de vagina en penis. Je kunt er echter ook voor kiezen om het glijmiddel toe te passen, wanneer jullie klaar zijn voor penetratie. Wanneer je je echter oncomfortabel voelt bij het idee dat je glijmiddel moet gebruiken en je partner er geen deelgenoot van wilt maken, kun je ook voor de seks al het glijmiddel aanbrengen.

Hoe gebruik je een glijmiddel in combinatie met een seksspeeltje?

Glijmiddel bij gebruik van een seksspeeltje kan je orgasme naar nieuwe hoogtes tillen. Bij gebruik van een speeltje is het vaak fijn om een dikker glijmiddel te gebruiken, omdat dit beter op de plek blijft zitten. Breng het glijmiddel aan bij jezelf en een beetje op de sex toy die je wenst te gebruiken. Let wel op dat, wanneer je seksspeeltje uit siliconen vervaardigd is, een glijmiddel op waterbasis aan te raden is.

Hoe gebruik je glijmiddel bij anale seks?

Bij anale seks is het gebruik van een glijmiddel aan te raden. Bij anale penetratie is een dikker glijmiddel raadzaam. Er zijn speciale anale glijmiddelen ontwikkeld hiervoor. Breng je anale glijmiddel als volgt aan:

  • Masseer de billen met het glijmiddel.
  • Masseer van buiten naar de anus toe.
  • Breng dan het glijmiddel in de anus aan. Gebruik een redelijke hoeveelheid.
  • Breng dan glijmiddel aan op het speeltje of de penis.
  • Bij droogte, breng je glijmiddel tijdens de seks opnieuw aan.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.