Menu
0
Snelle en discrete verzending
100% Discrete betaling verpakking & verzending!
Afhaal locatie post NL beschikbaar
De beste poppers voor de laagste prijs
10Apr2024
Wat is het verschil tussen een dildo en vibrator?

Wat is het verschil tussen een dildo en vibrator?

Als het gaat om seksspeeltjes, kunnen termen als 'dildo' en 'vibrator' soms verward worden. Hoewel ze beide tot de categorie van seksspeeltjes behoren, zijn er belangrijke verschillen tussen de twee. In dit artikel gaan we dieper in op wat een dildo en vibrator zijn en wat het belangrijkste verschil is tussen een dildo en vibrator.

Wat is een dildo?

Een dildo is een seksspeeltje dat ontworpen is voor penetratie van de vrouw. Dit seksspeeltje heeft geen elektromotor, waardoor hij geen trilfunctie heeft. De dildo kan eruit zien als een namaakpenis, maar kan ook andere vormen hebben. De seks toy wordt gebruikt tijdens de geslachtsgemeenschap (bijvoorbeeld bij een homoseksueel stel) of voor masturbatie. Dildo’s zijn er ook in allerhande materialen en in verscheidene lengtes en omtrekken.

Voor- en nadelen van een dildo

Een dildo helpt vaker bij het klaarkomen, ook wanneer dit voor sommige vrouwen niet zo vanzelfsprekend is. Net als andere speeltjes zorgt een dildo voor een relatie boost en voor meer zin in seks. Als laatste is een dildo vrij goedkoop in aanschaf. Als een dildo niet goed wordt gebruikt of als het materiaal van slechte kwaliteit is, kan het irritatie of letsel veroorzaken aan de vagina of anus. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de dildo te ruw is of als er niet voldoende glijmiddel wordt gebruikt. Infecties kunnen daarbij ook ontstaan, wanneer je de dildo niet goed genoeg reinigt na gebruik.

Wat is een vibrator?

In tegenstelling tot een dildo heeft de vibrator wel een trilfunctie. Sommige vibrators werken op batterijen, maar andere kun je opladen. Een vibrator kan door de trillingen de clitoris stimuleren, maar ook bij penetratie de hele vagina stimuleren. Een vibrator is in allerlei soorten en maten te krijgen. Tegenwoordig zijn er ook vibrators die voor anale stimulatie zorgen, maar ook vibrators die de prostaat, de G-spot of de P-spot stimuleren.

Voordelen van een vibrator

Met een vibrator kun je beter je eigen lichaam leren kennen, omdat je niet hoeft te focussen op je eigen handelingen. Ook kun je meer ontspannen, omdat de vibrator zijn magie laat werken zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Door de trillingen van de vibrator zouden menstruatieklachten ook verholpen kunnen worden. Als laatste vind je vibrators in allerhande vormen en maten, waardoor de opties eindeloos zijn. Ook de intensiteit van de trillingen kun je bij veel vibrators instellen.

En de nadelen?

Er is een groot nadeel verbonden aan de vibrator en dat is dat je een luie clitoris kunt veroorzaken. De vrouwelijke geslachtsorganen zijn namelijk ontzettend gevoelig. Als je een vibrator gebruikt, ga je eigenlijk best ruw te werk in een gevoelig gebied. Daarom mag je best een vibrator gebruiken, maar niet overmatig.

Wat is dus het verschil tussen een vibrator en dildo?

Het verschil tussen een vibrator en dildo ligt hem dus in het feit dat de dildo geen trilfunctie heeft en de vibrator wel. Een dildo is vooral geschikt voor zowel vaginale als anale penetratie, terwijl de vibrator ook met zijn trillingen de clitoris kan stimuleren zonder penetratie. Sommige vibrators zijn dus ontworpen om externe stimulatie te bieden, maar andere richten zich meer op intern gebruik. De vibraties van de vibrator bieden extra dimensie aan de stimulatie.

Hoe kies je beste speeltje?

Het kiezen van het beste seksspeeltje hangt af van verschillende factoren, waaronder persoonlijke voorkeuren, comfortniveaus en ervaringsniveau. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om het beste seksspeeltje voor jou te kiezen:

  • Denk na wat jij fijnst vindt.
  • Kies het voor jou fijnste materiaal.
  • Bepaal je budget.
  • Welke grootte past bij jouw lichaam?
  • Welke vorm moet het seksspeeltje hebben om je genot te bieden?
  • Heb je behoefte aan extra functies?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.