Menu
0
Snelle en discrete verzending
100% Discrete betaling verpakking & verzending!
Afhaal locatie post NL beschikbaar
De beste poppers voor de laagste prijs
19Feb2024
Wat kan bijdragen aan een beter seksleven?

Wat kan bijdragen aan een beter seksleven?

Een bevredigend seksleven is essentieel voor het welzijn en de verbondenheid in een relatie. Toch is gebleken uit onderzoek dat er veel Nederlanders zijn die hun seksleven slechts beoordelen met een schamele 6. In dit artikel zullen we daarom enkele belangrijke aspecten bespreken die je op een eenvoudige manier kunnen helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van je seksuele relatie.

Wat kan een dip in je seksleven veroorzaken?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een dip kunnen ervaren in hun seksleven. Deze dips kunnen van voorbijgaande aard zijn of langduriger van aard. Stress en vermoeidheid zijn twee van de grootste aspecten, die een grote impact hebben op ons seksleven. Wanneer we gestrest zijn vanwege werk, financiën, relaties of andere zorgen, kan het moeilijk zijn om in de stemming te komen voor seks. Vermoeidheid kan ook leiden tot een gebrek aan energie en interesse in seksuele activiteit. Lichamelijke gezondheidsproblemen zoals chronische pijn, hormonale onevenwichtigheden, erectiestoornissen of andere medische aandoeningen kunnen ook een impact hebben op ons seksleven. Deze problemen kunnen zowel fysiek ongemak veroorzaken als ons zelfvertrouwen en seksuele prestaties beïnvloeden. Mentale gezondheidsproblemen zoals depressie, angst, stress of trauma kunnen ook een negatieve invloed hebben op ons seksleven. Deze problemen kunnen leiden tot een verminderd libido, moeite met opwinding of problemen met intimiteit en verbinding binnen relaties.

Spreek irritaties uit van tevoren

Conflicten, spanningen of problemen binnen de relatie kunnen ook een negatieve invloed hebben op het seksleven. Wanneer er communicatieproblemen, onopgeloste conflicten of een gebrek aan verbondenheid zijn, kan dit leiden tot een verminderde intimiteit en seksuele tevredenheid. Zijn er al langer irritaties tussen jullie voelbaar? Probeer er dan over te praten en dingen op te lossen. Je zult zien dat de seks hierna een stuk heter is dan wanneer jullie blijven zwijgen.

Heb regelmatig seks

Hoe minder je seksueel actief bent, des te minder zin je ook in seks op den duur zult hebben. Wanneer je veel geslachtsgemeenschap hebt, zul je ook merken dat je meer zin krijgt in seks. Het lichaam past zich namelijk hierop aan. Een goed gemiddelde dat je kunt aanhouden, is twee keer seks in de week. Laat dat eten om geil te worden maar komen.

Doe ook dingen alleen

Wanneer je met je relatie in een sleur bent gekomen, dan kan het soms goed zijn om elkaar een beetje meer ruimte te geven. Het is logisch dat, wanneer je elkaar 24/7 ziet, de ander vertrouwd raakt en hierdoor wat spanning en mysterie uit je seksleven verdwijnt. Seksuele spanning kun je echter makkelijk weer creëren door wat alleen tijd te nemen door bijvoorbeeld een oude hobby weer op te pakken.

Speel niet voor Dr. Phil

Wanneer je partner geen zin heeft, dan zoek je een reden hiervoor vaak bij jezelf. Of je laat een heel psychologisch onderzoek op je partner los, wat ook geen enkele zin heeft. Even los van of er een kern van waarheid in zit, je helpt niet om de seksuele spanning zo op te krikken. In dit geval moet je niet zoeken naar de oorzaak, maar naar de aanpak. Hoe lossen jullie de jullie dip samen op?

Praat jezelf ook niks aan

Geen zin hebben in seks kan ook ontstaan, doordat jij je onzeker in bed voelt. Er is sprake van een bepaalde soort faalangst en irrationele gedachtes, die je vaak jezelf aanpraat. Spoor zulke gedachten op en vraag je af of ze wel op feiten gebaseerd zijn. Vervang vervolgens zulke irrationele gedachten voor redelijke.

Focus je op de daad

Mensen zijn routineuze wezens en gaan door de intimiteit van de daad er maar van uit dat ze ook op emotioneel vlak met elkaar in verbinding staan. Dat is vaak niet het geval, omdat men geen idee heeft wat er in de partner omgaat. Of ze zijn juist zelf niet bezig met het hebben van seks, maar zijn gefocust op andere dingen buiten de seks om, zoals de boodschappen die gedaan moeten worden of welk gerecht op tafel moet komen. Door aan deze triviale dingen te denken tijdens de seks, verliest de daad intimiteit en opwinding.

Spice up your sex life

Mensen hebben graag zekerheid en stabiliteit in het leven en dit trekken ze door naar hun seksleven. Dit kan echter na verloop van tijd saai aanvoelen. Maak je seksleven daarom heter door wat meer spanning in je seks te verwerken. Denk hierbij aan dingen als:

  • Probeer te experimenteren.
  • Onderhandel over seks.
  • Versier je partner telkens opnieuw.
  • Laat oude normen los.
  • Breng fantasieën de slaapkamer in.
  • Verwen elkaar beurtelings.
  • Speel een spelletje.
  • Praat over seks.
  • Doe een rollenspel.

Zet seksspeeltjes in

Seksspeeltjes kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je seksleven en kunnen helpen om het plezier, de opwinding en de intimiteit te vergroten. Seksspeeltjes kunnen verschillende vormen van stimulatie bieden die moeilijk te bereiken zijn met alleen handen of lichamen. Vibrators, dildo's, stimulerende crèmes, glijmiddel en andere speeltjes kunnen helpen om de opwinding te verhogen en nieuwe sensaties te verkennen. Sommige seksspeeltjes zijn bovendien gericht op het verhogen van het plezier en het bereiken van orgasmes. Voor mensen die moeite hebben om een orgasme te bereiken, kunnen seksspeeltjes een waardevol hulpmiddel zijn om meer tevredenheid en plezier te ervaren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.