Menu
0
Snelle en discrete verzending
100% Discrete betaling verpakking & verzending!
Afhaal locatie post NL beschikbaar
De beste poppers voor de laagste prijs
14Dec2023
Moeilijk klaarkomen? Oorzaken en oplossingen

Moeilijk klaarkomen? Oorzaken en oplossingen

In een wereld waar gesprekken over seksuele gezondheid vaak gehuld zijn in geheimhouding, wordt het aanpakken van het probleem van moeilijk klaarkomen cruciaal voor individuen en stellen. Het vermogen om seksuele bevrediging te bereiken, is een integraal onderdeel van het algehele welzijn van een relatie. Heb jij ook last van moeilijk klaarkomen? Deze blog zal je leren hoe dit komt en wat mogelijke oplossingen bij dit probleem zijn. Heb je juist het probleem dat je te snel klaarkomt? Leer hier hoe je klaarkomen kunt uitstellen. Wij helpen je graag aan een opleving van je seksleven.

Hoe werkt klaarkomen nu eigenlijk?

Seksuele opwinding is het sleutelbegrip bij klaarkomen. Hierdoor kun je namelijk genieten van de seks, wat dan leidt tot een orgasme. Wat jou tot je climax brengt, kan verschillen. Dit kunnen beelden zijn, fantasieën of aanrakingen. Wat gebeurt er nu tijdens een orgasme? Bij seksuele opwinding krijgt een man een erectie en de vagina van de vrouw wordt vochtiger, want het bloed gaat sneller stromen. Bij een vrouw zwellen bovendien de schaamlippen en clitoris op. Bij stimulatie van de clitoris wordt deze geactiveerd tot het brengen van genot; de opwinding neemt verder toe. De climax van deze opwinding is het orgasme. Bij het klaarkomen komen gelukshormonen vrij en daarom vinden mensen het prettig om klaar te komen. Veel mensen vinden de seksuele climax ook normaal tijdens de seks, maar dit is het niet. Klaarkomen is niet voor iedereen weggelegd; een probleem waar vrouwen vaker last van hebben dan mannen.

Oorzaken van moeilijk klaarkomen

Driekwart van alle vrouwen heeft wel eens last van niet of langzaam klaarkomen. Dit komt vaak door penetratie. Dit houdt in dat de penis van de man op en neer gaat in de vagina, waarbij de clitoris en omliggende delen niet genoeg gestimuleerd worden om tot een climax te komen. Hoewel bij sommige vrouwen de penetratie wel genoeg is om tot een orgasme te komen, hebben veel vrouwen extra stimulatie van de clitoris nodig. Dit kan door strelen of likken. Of ze kan gestimuleerd worden door een vaginale massage. Lees er hier meer over.

Fysieke oorzaken van moeite met klaarkomen

Heb je moeite met klaarkomen? Of kom je zelfs helemaal niet klaar? Dit kan zowel door fysieke als mentale oorzaken verklaard worden. Een combinatie van beide is ook een mogelijkheid. De meest voorkomende fysieke oorzaken zijn:

  • Overgevoelige clitoris of eikel
  • Clitoris of eikel wordt niet voldoende gestimuleerd
  • Je geslachtsdelen zijn ongevoelig geworden voor aanrakingen
  • Stimulatie van de clitoris of eikel ervaar je als onprettig
  • Je hebt een ziekte
  • Je hebt last van lichamelijke klachten
  • Je hebt pijn aan je geslachtsdelen
  • Je slikt medicijnen

Mentale oorzaken van moeilijk klaarkomen

Ook mentale oorzaken kunnen moeilijk klaarkomen als gevolg hebben. Denk hierbij aan zaken als:

  • Je bent snel afgeleid
  • Je kunt je niet in de daad laten gaan
  • Je kunt niet ontspannen
  • Zin in seks is niet aanwezig
  • Je ervaart schaamte of schuld tijdens seks
  • Je hebt geen klik met je partner
  • Je hebt problemen in je relatie
  • Je hebt stress

Oplossingen als je moeilijk klaarkomt

Wil je tot een orgasme komen, dan is opwinding cruciaal. Aan die opwinding kun je zelf wat doen, wat het gemakkelijker maakt om sneller te kunnen klaarkomen. Een aantal manieren kunnen je van dienst zijn jou tot je climax te laten komen:

  • Luister naar je lichaam
  • Zorg voor ontspanning
  • Fantaseer
  • Masturbeer
  • Luister naar signalen
  • Duidelijk maken wat jij prettig vindt

Luister naar je lichaam

Luister naar je lichaam houdt in dat je moet letten op hoe jouw lichaam op opwinding en stimulatie reageert. Dit kun je alleen doen middels masturbatie, maar ook met je partner. Ervaring maakt rijker en je leert zo het beste wat jij opwindend vindt. Luister ook naar pijnen. Doet de stimulatie pijn? Maak dat dan ook duidelijk. Forceer niks.

Ontspanning belangrijk

Wil je opwinding ervaren, dan moet je ontspannen zijn. Stress kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je mentaal niet bij de seks bent. Hoe word je nu ontspannen? Een popper inhaleren om tot volledige ontspanning te komen, is een goede oplossing. Lees hier meer over deze vernuftige middelen en koop ze hier. Poppers staan er niet voor niks om bekend dat ze zorgen voor een nieuwe, intense seksuele ervaring.

Fantaseren mag

Seksuele opwinding verkrijg je vooral in je hoofd. Door je eigen seksuele fantasieën of door bijvoorbeeld voor de daad naar porno te kijken, kun je jouw opwinding zelf al oproepen. Ook door samen met je partner terug te denken aan eerdere geslaagde seksuele avontuurtjes, maak je het tijdens de seks makkelijker om tot je climax te komen.

Masturbatie

Zelfbevrediging is normaal voor mannen en vrouwen. Zo kom je er het beste achter wat jij fijn vindt tijdens de seks met je partner. Door jezelf aan te raken, leer je jouw lichaam kennen. Het helpt echter ook om een fijne ervaring aan je partner over te brengen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.